Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

20η Αγωνιστική Α1 Αγρότης Λιανοκλαδίου-Αταλάντη 3-2


IMG_20130119_153100
Μια εξαιρετική αναμέτρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαστικό γήπεδο του Αμουρίου το οποίο χρησιμοποιεί ως έδρα ο Αγρότης Λιανοκλαδίου. Η ομάδα του Βασίλη Πάντου που είναι άκρως αναγεννημένη το τελευταίο διάστημα, παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο για μια ακόμη αναμέτρηση, επιβλήθηκε με 3-2 της Αταλάντης η οποία μάλιστα προηγήθηκε με δύο τέρματα διαφορά στο ημίχρονο (0-2). Με δύο παίκτες λιγότερους ολοκλήρωσε την αναμέτρηση η φιλοξενούμενη ομάδα του Άγγελου Κυριάκου λόγω των αποβολών Χυμευτού (2  κίτρινες-79′) και Μπάρκα (απευθείας κόκκινη-88′).



1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ-Απόλυτος αιφνιδιασμός…
Συνήθως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, όπως λέει και η λαϊκή ρήση, ωστόσο στην περίπτωση της Αταλάντης στο ματς με το Λιανοκλάδι η εξέλιξη της παροιμίας ήταν διαφορετική. Οι Λοκροί μπήκαν με τον καλύτερο τρόπο στο πλαστικό του Αμουρίου και με το καλημέρα, μόλις στο 8ο λεπτό, πήραν κεφάλι στο σκορ. Ο Κλωτσοτύρας εκτέλεσε το φάουλ καμία 25 μέτρα από την εστία του Κούκιο. Η μπάλα πέρασε από όλους και από τον γκολκίπερ της γηπεδούχου που φέρει ευθύνη, λόγω του ότι η μπάλα του έφυγε μέσα από τα χέρια.

Το Λιανοκλάδι προσπάθησε να συνέλθει και το κατάφερε εν μέρει. Ισορρόπησε το παιχνίδι, αλλά προσπαθούσε με ανορθόδοξο τρόπο να βρει το γκολ. Οι σέντρες του Λάππα και του Δασκαλόπουλου δεν ευνοούνταν από τον έντονο άνεμο με την Αταλάντη που αμυνόταν να το εκμεταλλεύεται και να κρατάει το μηδέν στα μετόπισθεν. Όλα έδειχναν ότι θα πάμε στο ημίχρονο με το 0-1, τα πράγματα δεν ήταν έτσι όμως. Το Λιανοκλάδι έχασε σπουδαία ευκαιρία μετά από κεφαλιά του αμαρκάριστου Κουτσοβέλη στο 43′ και οι φιλοξενούμενοι στην κόντρα γράψαν το 0-2 για να πάνε με τον καλύτερο τρόπο στα αποδυτήρια. Ο Μάστορης βρήκε με εξαιρετική μπαλιά τον Τσακανίκα στην πλάτη της άμυνας του Αγρότη και ο δεύτερος με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Κούκιο για το 0-2. 

Σε ένα μέτριο ποιοτικά 1ο μέρος η Αταλάντη έκανε δύο ευκαιρίες και έβγαλε δύο τέρματα. Οι φιλοξενούμενοί θεώρησαν το σκορ ασφαλείας αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο (στην προκειμένη τον Αγρότη). 


2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ-Τα είδαμε όλα…
Ελάχιστοι φανταζόταν τι θα επακολουθούσε στην επανάληψη. Ο Βασίλης Πάντος πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Καραπαναγιώτη στην θέση του Ρούσκα και από ότι φάνηκε στην πορεία η συγκεκριμένη κίνηση του βγήκε. Ο Αγρότης πίεσε με το «καλημέρα» του δευτέρου μέρους με την Αταλάντη να κρατάει θέσεις και να περιορίζεται παθητικά για την διαφύλαξη του 2-0. Η πρώτη καλή φάση της επανάληψης σημειώθηκε στο 57′. Ο Γιάννης Λάππας εκτέλεσε το φάουλ με τον Ραμέτα να διώχνει σε πλάγιο. Η εξέλιξη της φάσης βρήκε τον Δασκαλόπουλο μόνο του στην μικρή περιοχή των φιλοξενούμενων αλλά τον γκολκίπερ να κλείνει σωστά την γωνιά του. Ο παίκτης του Λιανοκλαδίου έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 60′ ο Χριστόπουλος έκανε το φάουλ από πλάγια δεξιά ο Ξηρομερίτης ακολούθησε την φάση αλλά δεν έπιασε την κεφαλιά (έπιασε αέρα) με την Αταλάντη να γλιτώνει βέβαιη παραβίαση.

Η πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε για πρώτη φορά στο 62′. Ο Χριστόπουλος εκτέλεσε το φάουλ ο Ραμέτα έκανε κακό υπολογισμό με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του. Οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο παιχνίδι και υπήρχε ακόμη ένα ημίωρο. Στο 70ο λεπτό το Λιανοκλάδι ζήτησε δικαίως κατά την άποψη του συντάκτη πέναλτι. Ο Γιάννης Λάππας έκανε την σέντρα από δεξιά ο Καραπαναγιώτης κατέβασε την μπάλα στην περιοχή της Αταλάντης αλλά αυτή πριν πέσει στο έδαφος βρήκε στο χέρι του Σαλιαλάρι με τους γηπεδούχους να ζητούν δικαίως πέναλτι. Ο Γιάννοπουλος υπέδειξε φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Το φάουλ εκτέλεσε ο Χριστόπουλος με τον Ραμέτα να διώχνει σε κόρνερ με υπερένταση. Στο 79ο λεπτό η Αταλάντη έμεινε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Χυμευτού με 2η κίτρινη κάρτα (σωστή υπόδειξη) και εκεί της γύρισαν όλα μπούμερανγκ. Το φάουλ πλάγια δεξιά λίγο πάνω από το κόρνερ. Εκτελεστής και πάλι ο Χριστόπουλος. Με ένα αριστουργηματικό χτύπημα ο παίκτης του Αγρότη έστειλε την μπάλα στο πίσω δοκάρι του ανύμπορου να αντιδράσει Ραμέτα και έγραψε το 2-2. Το καλό για τους γηπεδούχους και κακό για τους φιλοξενούμενους δεν είχε ολοκληρωθεί.

 Στο 84′ ο Δασκαλόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας μέσα στην περιοχή της Αταλάντης ελίχθηκε όμορφα και με ωραίο διαγώνιο σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τον Αγρότη μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Η Αταλάντη τα είχε χάσει και αυτό αντικατοπτρίστηκε στην φάση του 88′. Ο Μπάρκας απώθησε βιαιώς τον Λάππα ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος με τον διαιτητή Γιαννόπουλο να δείχνει την απευθείας κόκκινη στον παίκτη των φιλοξενούμενων οι οποίοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα ποδοσφαιριστές. Λίγο πριν την εκπνοή στην μία και μοναδική φάση της στο 2ο μέρος η Αταλάντη παραλίγο να ισοφαρίσει. Ο Κλωτσοτύρας εκτέλεσε το φάουλ λίγο κάτω από την σέντρα ο Σαλιαλάρι έγινε κάτοχος της μπάλας στην μικρή περιοχή του Αγρότη, λίγο πλάγια, αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Κούκιο, κρατώντας το 3-2 υπέρ της ομάδας του.



ΣΧΟΛΙΟ
Δίκαιη η επικράτηση του Αγρότη Λιανοκλαδίου ο οποίος έκανε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο εν αντιθέσει με την Αταλάντη που επαναπαύθηκε στο 2-0 του πρώτου μέρους και το πλήρωσε. Η κόπωση των φιλοξενούμενων μετά το 60 λεπτό ήταν εμφανής με την πιο προπονημένη ομάδα του Βασίλη Πάντου να έχει περισσότερες ανάσες στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

MVP
O Δημήτρης Χριστόπουλος που σκόραρε δις για τους γηπεδούχους ήταν ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης. Πέρα από τα γκολ, δημιούργησε και αρκετές δύσκολες καταστάσεις για την άμυνα της φιλοξενούμενης ομάδας.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τα σφυρίγματα του διαιτητή Γιαννόπουλου δημιούργησαν πολλά νεύρα και αρκετές μικροεντάσεις ανάμεσα στους παίκτες και τους προπονητές των δύο ομάδων. Ελέγχεται για την φάση που δεν καταλόγισε  πέναλτι στο 70ο λεπτό στην προσπάθεια του Καραπαναγιώτη. Σωστά δεν υπέδειξε πέναλτι στο 55 στην προσπάθεια του Δασκαλόπουλου.Σε γενικές γραμμές δεν έκανε το μεγάλο λάθος αλλά θα μπορούσε να τα έχει πάει καλύτερα. Δεν είχαν προβλήματα οι επόπτες.


ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
1ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
8′-0-1: Φάουλ του Κλωτσοτύρα από τα 25 μέτρα, λάθος εκτίμηση του Κούκιο 0-1 η Αταλάντη.
13′ Φάουλ του Χριστόπουλου με τις γροθιές απομάκρυνε ο Ραμέτα.
23′ Σέντρα σουτ του Νίκου Λάππα η μπάλα λίγο άουτ.
26′ Λάθος των αμυντικών του Αγρότη. Πρόλαβε προ του Μάστορη ο οποίος έκλεψε την μπάλα αλλά άνοιξε το κοντρόλ ο Κούκιο.
43′Κόρνερ Λάππα, κεφαλιά Κουτσοβέλη, λίγο πάνω από το οριζόντιο του Ραμέτα η μπάλα.
44′-0-2: Στην κόντρα η Αταλάντη. Ο Μάστορης βρήκε με ωραία σέντρα τον Τσακανίκα ο οποίος με κεφαλιά έγραψε το 0-2.

2ο ΗΜΙΧΡΟΝΟ
55′ Το Λιανοκλάδι θα ζητήσει πέναλτι πάνω στον Δασκαλόπουλο ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά πριν σουτάρει κόπηκε καθαρά από τον Ραμέτα.
57′ Φάουλ του Λάππα, με γροθιές ο Ραμέτα σε πλάγιο άουτ.
58′ Σημαντική ευκαιρία για τους γηπεδούχους. Ο Δασκαλόπουλος σούταρε από την μικρή περιοχή με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.
60′ Φάουλ του Χριστόπουλου, ο Ξηρομερίτης δεν πιάνει την κεφαλιά προ του… 1-2!
62′- 1-2: Φάουλ του Χριστόπουλου κακή εκτίμηση από τον Ραμέτα και 1-2
70′ Στο 70ο λεπτό το Λιανοκλάδι ζήτησε  πέναλτι. Ο Γιάννης Λάππας έκανε την σέντρα από δεξιά ο Καραπαναγιώτης κατέβασε την μπάλα στην περιοχή της Αταλάντης αλλά αυτή πριν πέσει στο έδαφος βρήκε στο χέρι του Σαλιαλάρι με τους γηπεδούχους να ζητούν δικαίως πέναλτι. Ο Γιάννοπουλος υπέδειξε φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής.
79′ Δεύτερη κίτρινη-κόκκινη για τον Χυμευτό σε φάουλ πάνω στον Λάππα.
80′-2-2: Εξαιρετικό φάουλ από τον Χριστόπουλο και 2-2.
84′-3-2: Ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή από τον Δασκαλόπουλο.3-2 για τον Αγρότη.
88′. Απευθείας κόκκινη κάρτα για τον Μπάρκα ο οποίος απώθησε βιαίως τον Λάππα.
94′ Ο Κλωτσοτύρας εκτέλεσε το φάουλ λίγο κάτω από την σέντρα ο Σαλιαλάρι έγινε κάτοχος της μπάλας στην μικρή περιοχή του Αγρότη, λίγο πλάγια, αλλά το σουτ που επιχείρησε έδιωξε με δυσκολία σε κόρνερ ο Κούκιο.


ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ
*Δεν συμπλήρωνε 18άδα λόγω προβλημάτων η Αταλάντη και δήλωσε 16άδα.
*Δυνατός άνεμος και πολύ κρύο στο γήπεδο του Αμουρίου το οποίο πάντως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.
*Αρκετές μικροεντάσεις ανάμεσα στους παίκτες και τους προπονητές των δύο ομάδων οι περισσότερες σε φραστικό επίπεδο.
*Παράπονα για την φιλοξενία είχε η Αταλάντη εκφράζοντας το μέσω του προπονητή της Άγγελου Κυριάκου.
*Καμιά 100αριά φίλαθλοι παρακολούθησαν το ματς, περίπου 15 οι Αταλαντινοί.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Άγγελος Κυριάκος (Προπ. Αταλάντη): Όπως εξελίχθηκε το 2ο ημίχρονο ήταν δίκαιο το αποτέλεσμα. Χωρίς να καταλάβω τον λόγο οπισθωχωρήσαμε αν και είχαμε πει να πρεσσάρουμε παρά το 2-0 που προηγούμασταν. Φαίνεται πως το σκορ μας εφυσήχασε. Δεν μας βγήκαν πολλά πράγματα που είπαμε στο ημίχρονο και δεν αντέξαμε τη πίεση των γηπεδούχων. Ένας περίεργος εκνευρισμός στους ποδοσφαιριστές σε όλους μας, με αποτέλεσμα να γίνει η πλήρης ανατροπή. Έτσι όπως εξελίχθηκε το 2ο ημίχρονο ήταν απολύτως φυσιολογικό. Θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο. Εμείς σε όλες τις ομάδες που έρχονται στην Αταλάντη τους προσφέρουμε γη και ύδωρ θα έλεγα τα πάντα για να έχουν την καλύτερη φιλοξενία. Δεν μπόρώ να καταλάβω γιατί είχαμε τέτοια φιλοξενία σήμερα και μάλιστα από το Λιανοκλάδι. Δεν το περίμενα ποτέ».

Βασίλης Πάντος (Προπ. Αγρότης Λιανοκλαδίου): «Το 2-0 με το οποίο προηγήθηκε η Αταλάντη ήταν από λάθη δικά μας καθαρά. Στο 2ο ημίχρονο διορθώσαμε κάποια πράγματα, παίξαμε με ψυχή και καταφέραμε να κερδίσουμε. Πιέσαμε αρκετά, κλείσαμε την Αταλάντη που είχε 30 βαθμούς και εμείς 23 στο μισό γήπεδο, σημειώσαμε τρία γκολ και νομίζω η νίκη μας είναι δίκαια. Η ομάδα μας έχει πολλές δυνατότητες και πιστεύω πως αν συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον τρόπο που δουλεύουμε στις προπονήσεις και τα παιδιά ακολουθήσουν το πρόγραμμα που τους έχω δώσει μέχρι το φινάλε θα πάμε ακόμη καλύτερα. Έχουμε και άλλα νέα παιδιά να χρησιμοποιήσουμε και θα το κάνουμε μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος. Το μέλλον μας ανήκει».

Ρεπορτάζ-Φωτορεπορτάζ: Πάνος Κατσώνης
πηγή: http://www.scouter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Best Blogger Tips